Tots recordem el títol d'una sèrie televisiva (el recordem fins i tot els que no n'hem vist ni un minut) que deia que "sense pits no hi ha paradís". Doncs aquesta crònica s'hauria de titular que "sense gol no hi ha res a fer". En una nit plujosa, Xavi ha seguit obrint el camp: s'empesca jugades obertes, posa jugadors que desbordin, que encarin, que ofereixin... però, si ningú no remata, no acaba, no culmina, doncs, això, que no hi ha res a fer. Avui el jove de sortida ha estat Demir que ha fet uns primers 45 minuts notables coronats amb un xut delicat en paràbola a la creueta, en la jugada que li agrada al seu entrenador, el de l'extrem a cama canviada que va cap al centre. Quan ha deixat el seu lloc a Dembélé, en el minut 65, el francès ha revolucionat per uns minuts el matx, ha revifat la banda i ha propiciat força centrades i, com que la primera l'ha rematat de Jong, semblava que ja ho teníem. El porter Odysseas, però l'ha treta a córner. Ha estat un foc d'encenalls.

Xavi havia posat tres centrals per obrir el camp al màxim i, ja ens ho sabem, l'inici del Barça és elèctric, però, també ens ho sabem, sense perill en els metres finals. De mica en mica el Benfica s'ha avançat i ha sorgit un Ter Stegen salvador enviant a córner. El servei des del racó acaba en gol, però que el jutge de línia anul·la perquè la paràbola descrita per la pilota passa per fora del camp. Sort que n'hi ha la prova:

Imatge que demostra que la pilota havia sortir en el córner que ha acabat en gol anul·lat al Benfica, feta per un espectador immillorablement situat

També ens ho sabem: el Barça baixa molt a les segones parts. Ambdós equips tenen molta por del possible gol del contrari i es viuen uns minuts de descontrol. Serà més avall de la segona meitat quan els dos entrenadors apugen un grau la tensió posant més davanters i esperant que "n'arribi una". De fet, n'arriben diverses, per ambdues parts. Pel cantó català, un Memphis que es va desinflant amb els minuts no acaba de tancar les situacions òptimes, no té aquella punta final de "killer", de matador i s'avaba embolicant amb el darrer, i sobrer, retall.

Quan ja fallen les tàctiques i les corredisses proporcionen situacions clares, cap no acaba de ser definitiva. En el minut 82, Araujo marca, però li anul·len el gol per un fora de joc prou justet. En el primer minut del temps afegit, un xut possiblement definitiu de Dembélé és interceptat per Otamendi a córnes, llençament que Piqué remata arran de pal... per fora. Ara, per remat arran de pal per fora el de Seferovic, ingressat feia poc, en el minut tres de l'afegit. Simplement no s'entén com sap superar Ter Stegen i xuta fora. La pluja havia minvat, però el xàfec podia haver estat estrepitós.

Les coses, digui el qu que digui la teoria, estan pitjor que abans de començar el matx. El Benfica segueix per sota i el Barça depèn de sí mateix, però ho haurà d'anar a defensar a l'Allianz Arena, davant del Bayern, que fa setmanes que sap que és primer de grup, mentre que els
lisboetes reben el Dynamo de Kiev a l'estádio Da Luz. Jo no m'hi jugaria cap fortuna per la sort blaugrana.